Članak

Glavaš: Nikad boljih 60 minuta i pouka da utakmica traje 90!

60 minuta odigrali smo kao ekipa, pravi kolektiv

(Patria) - Vlatko Glavaš, nekadašnji kapiten, a kasnije i trener reprezentacije BiH kaže u razgovoru za Patriju da je evidentno "da smo sinoć na Bilinom polju mnogo bolje odigrali nego li na Grbavici protiv Armenije."

„60 minuta odigrali smo kao ekipa, pravi kolektiv. Nikad boljih 60 minuta, a onda u dvije minute dovedemo utakmicu u pitanje. Dvije odluke sudijske - penal koji je bio, i crveni koji je prestrogo dosuđen, okrenuli su utakmicu. Još smo sa 2:2 dobro i prošli. Šteta, imali smo Grčku. U tih 60 minuta treba li smo dati treći gol. Imali smo prilike. Ovo je pouka da utakmica nije završena u 60 minuta. Naravno ima još puno utakmica i još uvjek mislim da ćemo se mi Grčka i Italija boriti za ta dva mjesta koji vode na Evropsko prvenstvo“, kaže Glavaš za Patriju.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2020. godine remizirala je protiv Grčke rezultatom 2:2. BiH je sjajno otvara meč. Odličnu igru krunisala je već u desetoj minuti kada je Višća nakon kornera doveo Zmajeve u vodstvo od 1:0. Pet minuta kasnije, Miralem Pjanić postiže pogodak iz slobodnog udarca za 2:0.  U nastavku Grčka je zaigrala bolje, a to im se isplatilo u 63. minuti, kada je Fortunis iz penala smanjio na 2:1. Prethodno je faul napravio Šunjić. Dvije minute kasnije Pjanić je dobio direktan crveni karton zbog prekršaja na sredini terena. Igrala se 84. minuta kada su Grci došli do izjednačenja, strijelac je bio Kolovos.

Selektor BiH Robert Prosinečki je nakon utakmice kazao da je BiH u drugom poluvremenu pala, a posebno nakon crvenog kartona Miralema Pjanića. Istakao je da je vidio da je bio penal za Grčku, ali da nije siguran da li je Pjanić zaradio crveni.

"Da smo dali treći go ne bi došlo do ovoga, ali ovo je fubdal. Na kraju smo osvojili bod, ništa nije izgubljeno. Grčka je dobra reprezentacija, vrlo neugodna za nas, a kroz prvenstveno prvo poluvrijeme je način kako BiH treba da igra", kazao je Prosinečki.

 

#Sport