Članak

Igrači jedinstveni: Ništa nije izgubljeno, spremamo se za Finsku i Italiju

Selektor Robert Prosinečki kazao je da su prokockali pobjedu. 

ZENICA, (Patria) - Nogometna reprezentacija BiH sinoć je remizirala sa reprezentacijom Grčke (2:2) iako je imala ubjedljivu prednost od dva gola. Igrači smatraju da ekipa mora dalje nastaviti svoj put.

„Dobro smo ušli u meč i napravili presing od samog početka. U drugom poluvremenu smo pali, pa se desio penal i crveni karton. Ne trebamo pasti, moramo nastaviti ovako i sve će biti u redu. Trebali smo da pobijedimo i nadam se da će nam se negdje vratiti", kazao je Edin Višća. 

„Odlično smo počeli i postigli dva gola, ali smo glupo primili golove. Izgubili smo bodove iako smo dali svoj maksimum. Borili smo se čitavu utakmicu. Imamo dovoljno vremena do juna da se spremimo za Finsku i Italiju. Ako želimo na EP moramo pobjeđivati i u tim utakmicama", istakao je Haris Duljević.

Igrači ne kriju razočarenje zbog rezultata, a Ermin Bičakčić je kazao da su nakon crvenog kartona Miralemu Pjaniću Grci napadali. 

„Mi smo pokušali da se odbranimo, ali nismo uspjeli. Nadam se da će ubuduće biti bolje.“

Selektor Robert Prosinečki kazao je da su prokockali pobjedu. 

„Penal nas je presjekao, počeli smo da paničimo. Dobili smo i crveni karton i onda su gosti preuzeli inicijativu na sredini terena i pravili nam probleme. Protivnik je bio sve opasniji po bokovima i tako smo primili gol. Imali smo i kod 2:1 priliku preko Kolašinca da riješimo utakmicu i mirno uđemo u finiš. Izgubili smo dva boda, ali u nogometu se dešavaju takve stvari. Još ništa nije gotovo.“

#Sport