Članak

Prokockana dva gola prednosti: Grci iz Zenice nose veliki bod

Pet minuta kasnije, Miralem Pjanić postiže fantastičan pogodak

(Patria) - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2020. godine remizirala protiv Grčke rezultatom 2:2. Naša selekcija sjajno otvara meč. Odličnu igru krunišemo već u desetoj minuti kada je Višća nakon kornera doveo Zmajeve u vodstvo od 1:0.

Pet minuta kasnije, Miralem Pjanić postiže fantastičan pogodak iz slobodnog udarca za 2:0. Duljević je u 23. minuti mogao dotući Grke, ali blokiran je njegov pokušaj. Grci su se trznuli nakon početnog šoka i zaprijetili u 27. minuti preko Dionisa, no Šehić je bio siguran. U 32. minuti isti fudbaler u prilici, ali zakasnio je na odličan centaršut Fortunisa.

Pred kraj prvog poluvremena još dvije šanse za Bosnu i Hercegovinu. Udarac Džeke zaustavio je golman Grčke, dok je šut Cimirota blokirao Sokratis. U nastavku Grčka je zaigrala bolje, a to im se isplatilo u 63. minuti, kada je Fortunis iz penala smanjio na 2:1. Prethodno je faul napravio Šunjić. Dvije minute kasnije Pjanić je dobio direktan crveni karton zbog prekršaja na sredini terena.

U 68. minuti Kolašinac u dobroj prilici, ostalo je 2:1. U 70. minuti dobra akcija Džeke i Višće, na kraju Bešić šutira pored gola. Šansa za Grke u 77. minuti, ali Šehić sjajno brani. Igrala se 84. minuta kada su Grci došli do izjednačenja, strijelac je bio Kolovos.

Do kraja meča nije bilo uzbuđenja i rezultatom u Zenici na kraju mogu biti zadovoljniji Grci.

Robert Prosinečki je nakon utakmice kazao da smo u drugom poluvremenu pali, a posebno nakon crvenog kartona Miralema Pjanića. Istakao je da je vidio da je bio penal za Grčku, ali da nije siguran da li je Pjanić zaradio crveni.

"Da smo dali treći go ne bi došlo do ovoga, ali ovo je fubdal. Na kraju smo osvojili bod, ništa nije izgubljeno. Grčka je dobra reprezentacija, vrlo neugodna za nas, a kroz prvenstveno prvo poluvrijeme je način kako BiH treba da igra", kazao je Prosinečki.

#Sport