Članak

Zinedin Mustedanagić predvodio Zmajiće do visoke pobjede protiv Moldavije

Zmajići su meč na “Grbavici” dobili sa sigurnih 4:0.

SARAJEVO, (Patria) - Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je pobjedu protiv Moldavije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Zmajići su meč na “Grbavici” dobili sa sigurnih 4:0.

Izabranici Vinka Marinovića poveli su u 23. minuti, kada centaršut Zinedina Mustedanagića iz kornera u go pretvara Besim Šerbečić.

Minut prije kraja poluvremena Ermedin Demirović asistira, a Mustedanagić pogađa i na odmor se otišlo s vodstvom BiH 2:0.

Isti dvojac je bio u akciji u 55. minuti, opet Demirović asistira, a Mustedanagić pogađa i rješava sve dileme oko pobjednika.

Dobro izdanje Zmajića na veoma teškom terenu krunisao je lijepim golom Marijan Ćavar, koji je postavio konačnih 4:0.

Utakmica je trebala početi u 16 sati, ali je zbog padavina u prijestonici Bosne i Hercegovine pomjerena za 60 minua. Ipak loš teren Zmajiće nije usporio, naročito prvo ime utakmice Zinedina Mustedanagića, koji je danas upisao asistenciju i dva pogotka.

Kvalifikacije se nastavljaju u septembru.  Selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

“Zbog terena prvih 20 minuta smo imali problema, ali poslije prvog gola utakmica je išla u željenom smijeru”, kazao je Marinović i dodao da je zadovoljan igrom Mustedanagića.

“Drago mi je zbog njega, igra dobro i u klubu, danas je dobro odigrai i to je ono što nam treba, ali svi su danas odigrali dobro”, rekao je selektor mlade selekcije BiH.

Selektor je otkrio da će u junu odigrati prijateljsku utakmicu, a da će do nastavka kvalifikacija pratiti naredne protivnike, Njemačku i Belgiju, skautirati igrače za našu reprezentaciju i uklapati tim za nove izazove.

#Sport