Članak

SZS Irineju: SPC nije u vlasništvu Srpske napredne stranke

U saopštenju SZS se navodi da je javna negativna ocjena o protestima direktno miješanje u dnevno-politička pitanja

BEOGRAD, (Patria) - Savez za Srbiju (SZS) obratio se danas javnim pismom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineju u kojem mu poručuje da SPC nije u vlasništvu Srpske napredne stranke (SNS) i da je on poglavar Crkve koju čine vjernici različitih političkih opredjeljenja, pa i opozicionih.

Savez za Srbiju podsjeća da je Patrijarh Pavle u složenim i kriznim historijskim situacijama uvijek pozivao na dijalog i mirio zavađene strane u društvu i nije se miješao u dnevnu politiku.

 

 

„Očekivali smo od Vas da ćete nastaviti tim putem i pozvati predstavnike vlasti da otvore dijalog sa opozicijom i organizatorima protesta, jer je to jedini način da se teške društveno-političke krize rješavaju mirnim putem“, navedeno je u otvorenom pismu, povodom jučerašnje izjave patrijarha Irineja da „ono što danas vidimo na ulicama nije dobro“.

U saopštenju SZS se navodi da je javna negativna ocjena o protestima direktno miješanje u dnevno-politička pitanja i otvoreno stajanje na stranu vlasti, što neko na tom položaju nikako ne bi trebalo da čini.

#Region