Članak

Bosna i Hercegovina protiv Armenije na Grbavici 2:1

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u susretu 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine igra protiv Armenije na Grbavici

SARAJEVO, (Patria) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u susretu 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine igra protiv Armenije na Grbavici.

Zmajevi su poveli u 33. minuti golom Krunića, a u 80. minuti Džeko preko Višće ubacuje sa desne strane, nakon čega Milošević pogađa iz peterca za 2:0! Armenci su pogodili u drugoj minuti sudijske nadoknade iz jedanaesterca.

BiH se nalazi u kvalifikacionoj Grupi J gdje su, osim Armenije, još i Finska, Grčka, Lihtenštajn i Italija.

UEFA je odlučila da će se Euro 2020 igrati u više gradova širom Evrope, pa će na taj način biti obilježena i 60. godišnjica prvenstva Starog kontinenta.

Kapiten BiH Edin Džeko večeras igra stoti meč u državnom dresu. Prvi nastup za BiH upisao je 2. jula 2007. godine na Koševu protiv Turske, kada je i postigao svoj prvijenac.

"Sigurno da jeste posebna utakmica za mene jer je jubilarna stota, na mom stadionu gdje sam počeo karijeru. Sigurno da će mi biti dodatni motiv da tu stotu utakmicu odigram i najbolje do sada i sigurni da će biti još draža ako na kraju uspijemo pobijediti", rekao je Džeko uoči današnje utakmice.

Robert Prosinečki večeras je na teren izveo sljedećih 11 igrača: Šehić, Todorović, Bičakčić, Zukanović, Čivić, Bešić, Krunić, Pjanić, Višća, Zakarić i Džeko.

Armen Gyulbudaghyants se odlučio za sljedeći sastav: Airapetyan, Hovhannisyan, Haroyan, Calisir, Grigoryan, Mkrtchyan, Mkrtchyan, Adamyan, Mkhitaryan, Ghazaryan i Karapetyan.

 

#Sport