Članak

Raspisana i potraga: Sarajevska policija uhapsila muškarca koji je imao oružje bez dozvole

Od M.Ž. je oduzet pištolj marke “ČZ - Praha”, cal. 6,35 mm, sa okvirom i šest metaka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

SARAJEVO, (Patria) - Sarajevska policija u četvrtak je u 22,25 sati sati u ulici VII Transferzala, općina Novi Grad Sarajevo, zustavila i kontrolisala putničko motorno vozilo marke “Peugeot 206”, kojim je upravljao o vozač M.Ž., rođen 1987. godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu.

"Od M.Ž. je oduzet pištolj marke “ČZ - Praha”, cal. 6,35 mm, sa okvirom i šest metaka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za M.Ž. raspisana potraga od strane Općinskog suda u Sarajevu", saopćeno je iz MUP KS. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 74. ZONDINOIM-a, M.Ž. je lišen slobode i predat u prostorije za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

#CrnaHronika