Objavljeno u kategoriji BiH na 22.03.2019 11:28:00

Vlasnik pekara „Manja“ ugrozio biznis zbog stavova o ratnim zločincima

Trivićeve poruke sa Twittera izlijepljene ispred pekare Manja u Vogošći Foto Facebook

(Patria) - Vlasnik lanca pekara "Manja" Saša Trivić ugrozio je njegov biznis u Sarajevu, zbog poruka koje je pisao na Twitteru.

Dan nakon što je Radovan Karadžić, prvi predsjednik bh. entiteta Republika Srpska osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida u Srebrenici, kao i drugih zločina, među kojima i granatiranje i snajperisanje građana Sarajeva Trivić je na Twitteru napisao da ga niko ne može natjerati da brani Karadžića, jer za to, rekao je, ima i lične razloge, ali je poručio da neće dozvoliti da ga neko naziva genocidnim ili da živi u genocidnoj tvorevini.

 

Nećete me natjerati da branim Karadžića (imam lične razloge) ali da mi kažete da sam genocidan ili da živim u genocidnoj tvorevini a da vam ne kažem mrš ne ide bre.

— Sasa Trivic (@TrivicSasa) March 20, 2019

 

Na društvenim mrežama ubrzo su objavljene poruke Trivića iz 2016. godine, u kojima daje podršku Ratku Mladiću, koji je također u prvostepenom postupku osuđen pred Haškim sudom za „širenje terora među civilnim stanovništvom Sarajeva i provođenjem kampanje snajperskog djelovanja i granatiranja“.

„Jedan jedini“, napisao je Trivić 2016. godine, uz fotografiju na kojoj se, između ostalih, nalazi i Mladić. 

Zbog takvih stavova Trivića više građana je na društvenim mrežama pozvalo na bojkot Trivićeve pekare, kao i njegove proizvode u trgovačkim lancima. 

Trivić je odbacio optužbe, navodeći da su poruke istrgnute iz konteksta, te da je kampanja uperena protiv njegovog biznisa.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android