Članak

U ponedjeljak počinje realizacija četiri kapitalna projekta u Starom Gradu višemilionske vrijednosti

Podsjećamo, Općina Stari Grad se za ove projekte kreditno zadužila u iznosu od 13,3 miliona konvertibilnih maraka.

SARAJEVO, (Patria) - U ponedjeljak 25. marta 2019. godine počinje izgradnja prve javne podzemne garaže sa višenamjenskim trgom, sportske sale za OŠ “Edhem Mulabdić“, rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad i administrativnog sjedišta Općine Stari Grad.

Ovo su četiri kapitalna projekta koje Općina Stari Grad Sarajevo planira realizovati ove godine. Radovi na svim lokacijama počinju istovremeno, a rok završetak izvođenje radova je 180 dana.

"S obzirom da će se raditi o velikim gradilištima molimo građane i vlasnike susjednih objekata da imaju razumijevanja i strpljenja, te da poštuju mjere zaštite na gradilištu koje će biti postavljene od strane izvođača radova. Što se tiče zgrade Općine Stari Grad radovi će početi od objekta B, a za građane će biti na vrijeme postavljene smjernice s obzirom da se prostorije Porezne uprave Stari Grad i MUP-a Kantona Sarajevo nalaze na II spratu i u prizemlju objekta B." 

Podsjećamo, Općina Stari Grad se za ove projekte kreditno zadužila u iznosu od 13,3 miliona konvertibilnih maraka kod Saudijskog fonda za razvoj, a rok otplate kredita je dvadeset godina.

#BiH