Članak

Susreti sa Armenijom i Grčkom: Okupljanje nogometne reprezentacije

Već u nedjelju u popodnevnim satima bit će održan trening u Zenici, a u ponedjeljak na Bilinom Polju. Utakmica počinje u utorak u 20:45 sati.

SARAJEVO, ZENICA, (Patria) – Reprezentacija BiH danas će se okupiti u Sarajevu uoči kvalifikacijskih susreta sa Armenijom i Grčkom 23. i 26. marta za Evropsko prvenstvo. Susret sa Armenijom bit će odigran na stadionu Grbavica, a sa Grčkom na Bilinom Polju u Zenici. 

Za obje utakmice vlada veliki interes navijača, a izabranici Roberta Prosinečkog imat će pet treninga pred susret sa Armenijom. Trenirat će u Kampu FK Sarajevo u Butmiru dok će u petak trenirati na stadionu Grbavica. Utakmica se igra u subotu od 20:45 sati.

Već u nedjelju u popodnevnim satima bit će održan trening u Zenici, a u ponedjeljak na Bilinom Polju. Utakmica počinje u utorak u 20:45 sati. 

Selektor Prosinečki istakao je da je svaka utakmica važna, ali da je važno napraviti dobar start.

„Iz tog razloga su nam bitne prve dvije utakmice, pogotovo jer igramo kući. Armenija nije ekipa koja bi mogla da se umiješa u borbu za prva dva mjesta, ali to je reprezentacija koja je željna dokazivanja i neće biti lako protiv njih. Grčka je nezgodna ekipa koja je posljednjih godina pravila probleme mnogim selekcijama pa tako i BiH. Imaju kvalitet, igrači im nastupaju u dobrim klubovima. U Ligi nacija smo napravili dobar rezultat i očekujem da u kvalifikacijama nastavimo da igramo na tom nivou.“

Na spisku se nalaze sljedeći igrači: Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vedran Kjosevski (Željezničar). Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Red Bull Salzburg). Vezni red: Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Stjepan Lončar (Rijeka), Deni Milošević (Konyaspor). Napad: Edin Džeko (Roma), Elvir Koljić (Craiova), Kenan Kodro (Athletic).
 

#Sport