Članak

Davor Dragičević: Boli sine život bez tebe

Pravna bitka za istinu o smrti 21-godišnjeg mladića neće stati bez obzira što roditelji više ne žive u Banja Luci, a naredne korake poduzet će advokat Ifet Feraget.

(Patria) - Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića Davor Dragičević objavio je da se navršava godina kako je posljednji put poljubio i vidio živog svog sina. Posmrtni ostaci Davida Dragičevića ekshumirani su 12. marta sa Novog groblja u Banja Luci i ukopani 15. marta na groblju u blizini Beča, a od Davida su se po drugi put oprostili članovi porodice, te brojni prijatelji i članovi grupe Pravda za Davida, kao i porodica ubijenog mladića Dženana Memića. 

"Danas je tačno godinu dana kako sam zadnji put osjetio toplinu tvog obraza na mojim usnama, kada sam te poljubio, godinu dana kako sam ti čuo glas, godinu dana kako sam ti čuo korak. Boli sine moj, boli život bez tebe, ali obećavam ti sine moj, doći će pravda za tebe. Pravda za Davida."

Iako je Davor Dragičević nestao iz Banja Luke 30. decembra 2018. godine članovi grupe nastavili su se okupljati i paliti svijeće za Davida. Davor Dragičević boravi u Austriji gdje živi i Davidova majka Suzana. Pravna bitka za istinu o smrti 21-godišnjeg mladića neće stati bez obzira što roditelji više ne žive u Banja Luci, a naredne korake poduzet će advokat Ifet Feraget.

Smrt mladića nije rasvijetljena godinu dana. Davidovo tijelo pronađeno je 24. marta 2018. godine na ušću rijeke Crkvena. Porodica je od početka tvrdila da ne vjeruju da se David utopio. Tražili su da se otkrije kako je i pod kojim okolnostima nastradao. Istraga se nije vodila mjesecima, a naknadno je utvrđeno da su nestali i neki od ključnih dokaza dok su neki i podmetnuti. 

Tek početkom jula Okružno tužilaštvo otvara istragu o ubistvu po nepoznatom počiniocu, ali do danas nije bilo nikakve tužilačke odluke. Za umiješanost u ubistvo i prikrivanje porodica optužuje politički i policijski vrh Republike Srpske. 

#BiH