Članak

Hiljade demonstranata traže ostavku Aleksandra Vučića: Opkoljen si, gotov si

Nema predaje i povlačenja. Tražimo ostavku najvećeg lopova, kriminalca, izdajnika.

BEOGRAD, (Patria) - Boško Obradović, lider pokreta Dveri pozvao je okupljene demonstrante da ne napuštaju prostor oko zgrade Predsjedništva Srbije te da blokiraju tri izlaza. On je pozvao okupljene da okruže zgradu i naprave obruč. Jake policijske snage osiguravaju zgradu Predsjedništva u kojoj je predsjednik Aleksandar Vučić. 

Malo dalje od zgrade Predsjedništva bio je blokiran kamion sa razlasom gdje je došlo do naguravanja sa policijom koja je koristila suzavac i udarala okupljene. Kamion sa razglasom sada je pred Predsjedništvom. Obližnje ulice oko Predsjedništva Srbije pune su građanima koji su izašli na proteste. 

"Nema predaje i povlačenja. Tražimo ostavku najvećeg lopova, kriminalca, izdajnika. Blokirajte cijeli krug i napravite obruč oko Predsjedništva", kazao je Obradović u obraćanju hiljadama demonstranata. 

Obradović je kazao da ostaje zahtjev da se omogući večerašnje gostovanje u programu RTS-a u Dnevniku dva. Planirano je ponovno okupljanje pred zgradom RTS-a. 

"Nismo došli ništa da rušimo, ovo je naše Predsjedništvo. Pozivamo policiju da bace šljemove i pendreke da oslobodimo Srbiju od diktature."

Vuk Jeremić, predsjednik Narodne stranke obratio se okupljenima sa kamiona koji je u neposrednoj blizini Predsjedništva.

"Zdravo slobodni Beograde, zdravo slobodna Srbijo. Ovaj dan niko od nas ovdje neće zaboraviti, to vam obećavam. Mislio je da narod neće doći, prevario se."

Obradović se obratio okupljenima zahvalivši im se na dolasku. 

"Odavde se ne razilazimo, držimo blokirane izlaze. Neka Aleksandar Vučić izađe i suoči se sa svojim narodom. Dosta je sedam godina diktature. Pozivamo čitav Beograd da nam se ovdje pridruži. Vučić može da bira da bude čovjek i da podnese ostavku ili će da bude pacov i da izađe pacovskim kanalima".

#Region