Članak

Beograd: Novi protesti pred zgradom Predsjedništva Srbije u 11:55

Vijest o upadu u javni radio-televizijski servis Srbije prenijeli su vodeći svjetski mediji navodeći da su protesti koji traju već skoro četiri mjeseca eskalirali. 

BEOGRAD, (Patria) - Višesatna blokada zgrade RTS-a u Beogradu trajala je skoro do ponoći u subotu kada je Boško Obradović lider Dveri zatražio od prisutnih da se raziđu i pozvao ih da se u nedjelju u 11.55 okupe ispred zgrade Predsjedništva Srbije, gdje će Aleksandar Vučić održati konferenciju za novinare povodom upada u zgradu RTS-a. Obradović je najavio i ponovno okupljanje ispred zgrade Javnog servisa u 19.30 ukoliko ne bude omogućeno gostovanje predstavnika opozicije ili organizatora protesta u Drugom Dnevniku. 

Direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević rekao je da su zaposleni u RTS-u bili spriječeni da profesionalno obavljaju svoj posao. "Sve naše ekipe su bile blokirane u zgradi. Izvinjavam se svim zaposlenima, ljudima iz tehnike, produkcije, informativnog programa što im ni mi ni država nismo omogućili da obavljaju svoj posao. Ove večeri su ti protesti izgubili legitimitet", rekao je Bujošević.

Oko 20 sati učesnici protesta "Jedan od pet miliona" zajedno sa liderima opozicije ušli su u zgradu RTS-a. Pripadnici Žandarmerije i Specijalne jedinice izveli su demonstrante, a nakon nekog vremena i lidere opozicije koji su željeli da im se omogući javno obraćanje u programu RTS-a. Demonstranti su uzvikivali: Uhapsite Vučića, Gotov je, Lopov je...

Vijest o upadu u javni radio-televizijski servis Srbije prenijeli su vodeći svjetski mediji navodeći da su protesti koji traju već skoro četiri mjeseca eskalirali. 

#Region