Objavljeno u kategoriji Region na 04.11.2014 18:33:18

Nove zabrane: Više od 800 navijača Dinama ne može na utakmicu

U klubu se pozvali na Zakon o sprečavanju nereda

Vodstvo zagrebačkog Dinama odlučilo je zabraniti svim navijačima koji su prošle subote bili na utakmici protiv Osijeka, isključivo na sjevernoj tribini, dolazak na utakmicu Europske lige protiv Salzburga, pišu hrvatski emdiji, prenosi NAP.

Tako je, predviđa se, zloglasna „crna lista“ Dinamovih navijača, većinom pripadnika BBB-a, povećana za još oko 800 imena!

U klubu se pozivaju na Zakona o sprečavanju nereda koji daje za pravo organizatoru da odbije prodati ili dodijeliti ulaznicu osobi za koju raspolaže saznanjem da se ranije protupravno ponašala te se obvezuje poduzeti sve mjere za onemogućavanje pristupa navijačima na prostor tog objekta.

Bad Blue Boysi su se nakon prepucavanja dvojice njihovih pripadnika odlučili vratiti na Maksimir i prekinuti bojkot domaćih utakmica. Vratili su se na matičnu sjevernu tribinu, a utakmicu protiv Osijeka iskoristili su za daljnje vrijeđanje Zdravka Mamića kojeg krive za finansiranje male skupine BBB-a (tzv. 'plaćenici') iz čijih su redova stigli napadači.

Budući da UEFA poznati vulgarni slogan o Zdravku Mamiću tumači kao rasizam, u Dinamu su odlučili reagirati i onemogućiti takva skandiranja na utakmici Europske lige protiv Salzburga koja je na rasporedu ovog četvrtka.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android