Članak

Davor Dragičević zabranio poslanicima u NSRS da se koriste imenom njegovog sina

Davidovo tijelo pronađeno je u aprilu 2018. godine u rijeci Crkvini, ali nikada nisu otkrivene okolnosti pod kojima je mladić stradao.

(Patria) - Otac ubijenog mladića iz Banja Luke Davor Dragičević optužio je da su ubice njegovog sina Davida bile na njegovoj sahrani u Banja Luci prošle godine, ali da neće moći doći i u Austriju, gdje su u četvrtak izmješteni posmrtni ostaci mladića sa Novog groblja u Banja Luci.

„Milorade Dodiku, bio si kao ubica na sahrani mog djeteta, a ovdje nećeš doći. I ostale ubice su bile na sahrani u Banja Luci“, rekao je Dragičević za televiziju N1, prenosi NAP.

On je najavio da kreće u novu borbu za pravdu svog sina, od čega neće odustati, kako je rekao, nikada. 

Dragičević je imenom i prezimenom prozvao krivce za smrt svog sina, poručivši da se ne plaši.

"Darko Ilić je naredio ubistvo, Dubravko Kremenović je jedan od izvršilaca, Milorad Dodik, Dragan Lukač, Željka Cvijanović, Dalibor Vrećo i Želimir Lepir su direktni učesnici u ubistvu Davida Dragičevića. Imate preko stotine imena koji su umiješani“, rekao je Dragičević.

„Gdje će sutra moje dijete biti u 12 i 30 mogli bi se svi oni naći jednog dana. Ja iskreno vjerujem u to. Ne vjerujem više ni u njihov sudski postupak, ni u zatvor. Moja misija je samo da se sve ubice Davida Dragičevića nađu ispod zemlje. Zatvorske kazne me ne interesuju", rekao je otac ubijenog mladića. On je zabranio da se zastupnici u Narednoj skupštini Republike Srpske koriste imenom Davida Dragičevića, kao i imenom grupe „Pravda za Davida“, bez obzira da li su u vlasti ili opozicija, navodeći da su ga izdali. Dragičević je optužio i međunarodnu zajednicu dok je za Milorada Dodika rekao da neće biti na vlasti još dugo.

Davidovo tijelo pronađeno je u aprilu 2018. godine u rijeci Crkvena, ali nikada nisu otkrivene okolnosti pod kojima je mladić stradao.

#BiH