Objavljeno u kategoriji BiH na 14.03.2019 17:12:00

Komšić: Nadam se da Hrvatska nije prešla crvenu liniju

Foto Patria

SARAJEVO, (Patria) - Navode pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susjedne Republike Hrvatske u aktivnosti koje duboko ulaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imat će jako ozbiljne implikacije, poručio je to član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

On je rekao da samo loše informisan i neupućen posmatrač može pomisliti da se u današnjem svijetu diplomate isključivo bave "razvojem i unaprjeđenjem diplomatskih odnosa". Međutim, i u tim aktivnostima, istakao je Komšić, postoji precizno povučena crvena linija koja se ne smije prelaziti.

“Ni današnje pojavljivanje Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Neumu, gdje se organizira  tzv. političko-naučni skup na temu izmjena Ustava Bosne i Hercegovine, još uvijek nije prelazak te crvene linije, iako demonstrira veliki nedostatak kućnog vaspitanja. 

Od nadležnih sigurnosno - obavještajnih agencija Bosne i Hercegovine zatražena je provjera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao "regionalne baze terorista". Ako se ti navodi potvrde kao osnovani, BiH će bez oklijevanja poduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama”, poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.
 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android