Članak

TOŠK u polufinalu Kupa BiH, Klis završava takmičenje

TOŠK je ostvario veliki uspjeh i plasirao se u polufinale Kupa BiH.

(Patria) - TOŠK je ostvario veliki uspjeh i plasirao se u polufinale Kupa BiH. U revanšu su također bili bolji od Zvijezde rezultatom 4:1. Tešanjski klub sjajno otvara meč. Imali su nekoliko dobrih prilika, a kruna toga dolazi u 20. minuti kada je Hasić pogodio za 1:0. U 27. prilika za Macea, no lopta odlazi pored gola Igrala se 36. mniuta kada su domaći propustili još jednu priliku. Ipak, u 39. minuti. Kalesić pogađa za 2:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Već na startu drugog poluvremena TOŠK dolazi do trećeg gola. Strijelac je bio Dvedžić u 47. minuti. U 62. minuti Kalesić je drugim golom “nokautirao” goste i povisio na 4:0. U 67. minuti velika šansa za Zvijezdu, ali ostalo je 4:0. Gosti dolaze do počasnog gola u 84. minuti, a strijelac je bio Vučić za konačnih 4:1. Nakon završetka meča uslijedilo je veliko slavlje u Tešnju. TOŠK je izborio plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Klis i Sloga Gornje Crnjelovo su u revanš meču 1/4 finala Kupa BiH odigrali 2:2 što znači da su plasman narednu rundu izborili gostujući fudbaleri nakon 1:1 u prvom susretu.

Na tribinama, ali i oko Gradskog stadiona u Konjicu se okupilo oko 4.000 gledaljtea kako bi ispratilo praznik fudbala te možda i najvažniju utakmicu u ovom dijelu Hercegovine u posljednjih 20-ak godina.

Susret za domaće je počeo fenomenalno, Klišani su poveli već u prvoj minuti kada je pogodio Bajrić za oduševljenje svih prisutnih, javljaju sportske.ba. 

Međutim, radost domaćih nije dugo trajala. Nakon ubačaja iz kornera izjednačenje gostima je u 7. minuti donio Matović. Sloga je tada preuzela incijativu, ali su igrači federalnog drugoligaša manjak kvaliteta uspjevali da nadomjeste velikom borbenošću. Gosti su potpuni preokret režirali u 32. minuti, nakon novog prekida ponovo je strijelac bio Matović.

U nastavaku Klišani su bolje stajali na terenu, napadali su s namjerom da izjednače. Imali su nekoliko prekida iz opasne zone. Ipak, odbrana gostiju je bez problema izlazila na kraj s napadima domaćih.

Međutim, za dramatičnu završnicu pobrinuo se Bajrić koji je u 80. minuti iskoristio penal za 2:2. Izvršio je Klis do kraja meča pritisak, ali do pobjedonosnog gola nije uspio doći pa se Sloga zahvaljujući postignutom golu više u gostima plasirala u historijsko polufinale Kupa BiH.

 

#Sport