Članak

Renato Marjanović još uvijek u pritvoru, policija pretresla kuću u kojoj stanuje

Pačari je izjavila da policija Marjanovića može zadržati danas do 13 sati, nakon čega će biti predat Tužilaštvu

PRIJEDOR, (Patria) - Muškarac koji je u Prijedoru maltretirao sugrađanina još uvijek se nalazi u pritvoru, dok je policija istovremeno izvršila pretres objekta u kojem stanuje privedeno lice, izjavila je za agenciju Patria portparolka Policijske uprave Prijedor Vesna Pačari.

Renato Marjanović (29) prisilio je na jednom lokalnom otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru Azrina Hodžića da sa autoprikolice skine grb Bosne i Hercegovine, da se zbog državnog grba izvine, kako je insistirao Marjanović, Srbima u Prijedoru te da se pokloni predsjedniku SNSD-a i članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku. Marjanović je sve snimao telefonom a nakon toga snimak objavio i na Facebooku.

Pačari je izjavila da policija Marjanovića može zadržati danas do 13 sati, nakon čega će biti predat Tužilaštvu, koje će odlučiti da li će Marjanović biti pušten na slobodu ili će i dalje biti zadržan u pritvoru.

Policija je Marjanovića privela nakon incidenta koji se desio u nedjelju ujutro, a na teret mu se stavlja da je počinio krivična djela "zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje“ i "tjelesna povreda“ na štetu tridesetdevetogodišnjeg Hodžića.

#BiH