Članak

'Nula' na Tušnju, Sloboda i Željezničar razočarali

U 40. minuti domaći su ostali bez najboljeg igrača

U lošoj fudbalskoj predstavi Sloboda i Željezničar su na Tušnju odigrali 0:0. Na startu meča kao i većim dijelom prvog poluvremena dosta ravnopravna, borbena, ali i korektna utakmica. Vrijedni spomena su šut Pavića iz 20. minute čiji je udaracu korner izbacio Vukliš, te pokušaj Alispahića iz “srkaćenog” kornera kojeg je Kjosevski odbranio.

U 40. minuti domaći su ostali bez najboljeg igrača, zbog povrede igru je napustio Husejinović, a zamijenio ga je Vidović, pišu sportske.ba

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena meča došlo je do naguravanja igrača obje ekipe. Poslije jedne gužve Sipović je nenamjerno faulirao Vukliša, nakon čega ga je golman domaćih uhvatio za vrat i pokušao udariti glavom. Nakon toga Zajmović je gurnuo Vukliša te su igrači oba tima krenuli prema sudiji Petroviću tražeći svoju pravdu. Žute kartone su na kraju dobili Vukliš i Zajmović. Na startu drugog dijela prijetili su Bogičević za goste te Hadžanović za domaće, ali se rezultat se nije promijenio.

U 69. minuti opasan napad gostiju. Veselinović je dobro ubacio s desne strane, međutim Ignjatović je sjajno reagovao ispred Krpića. Finiš meča donio je nepovezanu igru, dosta grešaka i na momente suvišnih izbijanja lopti s obje strane zbog čega nije ni bilo prilika vrijednih spomena. U 84. minuti sudija Petrović je napravio propust na štetu gostiju. Ignjatoivć je žestoko startao na Pavića, ali je glavni arbitar propustio da mu da drugi žuti karton i pošalje ga u svlačionicu.

Ostalo je 0:0 baš kao na Grbavici u prvom dijelu sezone. 

Danas su odigrane i druge utakmice, a postignuti su sljedeći rezultati:

Mladost - Zrinjski 0:0
Radnik B. - Zvijezda 1:0
Čelik - GOŠK 3:1
Krupa - Tuzla City 0:2 

#Sport