Objavljeno u kategoriji Region na 08.03.2019 19:37:00

Hiljade građana na ulicama u više gradova u Srbiji

Foto Twitter

(Patria) - Protesti "Jedan od pet miliona" održavaju se večeras u više gradova Srbije, među kojima su Novi Sad, Niš, Kruševac, Gornji Milanovac, Čačak, Šabac, Bor, Lazarevac, Leskovac, Subotica i Užice.

 

9. mart blokada RTS-a

Dosta smo mi gledali vas. Sada vi gledate nas!#počeloJe#1od5milionahttps://t.co/6GEVodwqdihttps://t.co/LX5ATyHilg pic.twitter.com/vig6KymvEe

— #1od5miliona (@STOPkrvavim) March 7, 2019

 

N1 Televizija javlja da je u Užicu večeras govornik jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas, u Nišu narodni poslanik Đorđe Vukadinović, u Kruševcu potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović, u Gornjem Milanovcu poslanica Dveri Marija Janjušević, u Boru poslanica Sanda Rašković Ivić, s u Šapcu predsednik DS-a Zoran Lutovac, koji je uoči protesta učestvovao na tribini zajedno sa gradonačelnikom tog grada Nebojšom Zelenovićom.

„Danas“ podsjeća da se građanski protesti „1 od 5 miliona“ održavaju od 30. novembra jednom nedeljno u više od 50 gradova Srbije, te da hiljade građana protestuju protiv vlasti Aleksandra Vučića.

Građani traže ostavke i čelnih ljudi javnog RTV servisa RTS, kao i drugih srbijanskih medija, koje optužuju da rade za vlast i javnost ne informišu objektivno, prenosi Patria.
 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android