Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 07.03.2019 16:23:00

Kod uhapšenih dilera pronađeno više od šest kila droge, oružje i municija

Foto Ilustracija

SARAJEVO, (Patria) - U akciji Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga - Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo kodnog naziva “TVOR”, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapšene su četiri osobe S.V., rođen 1987. godine u Višegradu, N.M., rođen 1972. godine u Sarajevu, K.H., rođen 1975. godine u Sarajevu i H.B., rođen 1985. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 238. stav 1. (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) u vezi sa članom 31. (Saizvršilaštvo) KZ F BiH i člana 74. stav 1. tačke a. ZONDINOiM-a Kantona Sarajevo.

Po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi navedenih lica, putničkog motornog vozila koje koristi N.M, kao i stambenih objekata koje isti koriste. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 6, 1 kilogram suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 103 grama materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin sulfat/speed, 6 tableta koje asociraju na opojnu drogu ecstasy, jedan pištolj, 99 komada metaka različitog kalibra, određena suma novca u različitim valutama, 10 mobilnih telefona i pribor za prepakivanje opojne droge (digitalne vage i dr.).

Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo te će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android