Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 07.03.2019 09:29:00

Počele pripreme za Festival 'Ilidža 2019'

Memić i Švrakić potpisali ugovor o organizaciji

SARAJEVO, (Patria) - Općina Ilidža će i ove godine organizirati i realizirati kulturno-muzičku manifestaciju pod nazivom Festival "Ilidža 2019“ S ciljem da i ove godine Festival okupi nove muzičke stvaraoce i interpretatore, pripreme su  počele i ranije.Tehnički organizator kao i prethodnih godina je  Hayat televizija.

U Općini Ilidža je tim povodom 6. marta  2019. godine potpisan Ugovor o organizaciji Festivala, a potpisali su ga načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor Hayat TV Elvir Švrakić.

- Svako vrijeme donosi,  neku posebnost, pa i u muzici  Nadamo da će i ove godine publika  biti zadovoljna. Ilidžanski festival je naš brend, nešto što našu lokalnu zajednicu čini prepoznatljivom u cijelom regionu, i nastavljamo i ove godine, nadam se najboljom” izjavio je, između ostalog, načelnik Memić.

- Tim profesionalaca i muzičkih znalaca, okupljenih oko pripreme i realizacije Festivala, učinit će sve kako bi Festival u skorijoj budućnosti postao najveći regionalni muzički festival. Mi ćemo se potruditi da ga tehnički organizujemo bolje nego prošle godine – rekao je  Švrakić.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android