Članak

Sporazum o saradnji u području pametnih tehnologija

 Bisera Hadžialjević, direktorica “Energoinvesta" je naglasila da je Energoinvest uvijek radio na razvoju

SARAJEVO, (Patria) - Sarajevo ima dugu tradiciju primjene inovativnih rješenja u svakodnevnom životu. Mi želimo oživjeti tu tradiciju, te najnaprednija pametna rješenja integrirati u život grada i njegovih stanovnika. Zato su iz Grada Sarajeva danas sa Energoinvestom i Blum Labom potpisali Sporazum o saradnji u području pametnih tehnologija i razvoju tzv. Pametnih gradova.

"Grad Sarajevo je, ovim sporazumom uspostavio okvir za saradnju sa renomiranom bosanskohercegovačkom kompanijom u kreiranju, promociji novih tehnologija i edukaciji, te njihovoj primjeni. Ono što želim naglasiti jeste da ćemo u saradnji sa Blum Labom nastojati da ta rješenja budu proizvod domaće pameti", kazao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

 Bisera Hadžialjević, direktorica “Energoinvesta" je naglasila da je Energoinvest uvijek radio na razvoju, bio nosilac nove tehnologije, te da je ovo nastavak uspješne saradnje sa Gradom Sarajevo i Javnim preduzećem Sarajevo d.o.o, čiji je direktor Esad Tanović, također potpisao sporazum o saradnji sa "Energoinvestom".

Nakon potpisivanja, Ceco Gaković, osnivač kompanije CityOS sa kojom je Energoinvest osnovao Blum Lab, stručnjak koji se sa velikim iskustvom iz SAD vratio u BiH, predstavio nam je dosadašnji rad ove institucije na čemu sam mu čestitao.

#Biznis