Članak

Sarajevo savladalo Krupu 2:1

Na startu drugog poluvremena, Marković odlično zaustavlja šut Ahmetovića.

SARAJEVO, (Patria) - U 21. kolu BHT PL BiH, Sarajevo je teže od očekivanog savladalo Krupu sa 2:1. Sarajevo povelo već u trećoj minuti golom Halilovića. Nakon gola nova šansa za domaće, ali Halilović se spetljao u završnici. 

U 26. minuti sjajan šut Handžića, međutim još bolja odbrana Markovića. Ostalo je 1:0. Tri minute kasnije šansa i za Velkoskog, bez promjene rezultata. U 35. minuti šok na Koševu. Nikodijević je dobru akciju gostiju krunisao golom za 1:1, a to je bio i prvi šut u okvir gola Sarajeva. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Na startu drugog poluvremena, Marković odlično zaustavlja šut Ahmetovića. U 59. minuti blokiran pokušaj Hebibovića. Stanojević je pokušao u 66. minuti, ali odbrana Krupe je ponovo bila na visini zadatka.

Na drugoj strani pokušaj gostiju iz kontre u 69. minuti, ali Milanović je slabo primio loptu u završnici. Crepulja je oprobao šut u 71. minuti, ostalo je 1:1. Igrala se 73. minuta kada je Ahmetović doveo Sarajevo u vodstvo od 2:1, a to je bio i konačan rezultat utakmice.

SARAJEVO – KRUPA 2:1 (Halilović 3’, Ahmetović 73'/ Nikodijević 35’)

Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Stanojević, Lazić, Hebibović, Velkoski, Kapić, Crepulja, Halilović, Handžić, Dupovac.

Krupa: Marković, Redžić, Makitan, Dujaković, Palić, Nikodijević, Nikolić, Milanović, Maksimović, Miketek, Delić.

#Sport