Članak

Križaj i Franko otvaraju 2. marta Trku poznatih ljubitelja Jahorine

Na Jahorini 2. marta održava se Trka poznatih ljubitelja Jahorine powered by Mercedes-Benz.

(Patria) - Na Jahorini 2. marta održava se Trka poznatih ljubitelja Jahorine powered by Mercedes-Benz. Zabava počinje tačno u podne, a poznati stand-up komičari Hazim Mujčinović i Peđa Bajović uvest će sve posjetitelje u program dešavanja.

Zatim će uslijediti nastup DJ-a, te dijeljenje markera za učesnike Trke. Glavni promotor ovogodišnje Trke poznati je jugoslavenski skijaš kojeg su Sarajlije, prije 35 godina voljeli više od bureka, Jure Franko.

„Čast i zadovoljstvo mi je biti glavni promotor Trke poznatih ljubitelja Jahorine, na koju sam se sa velikim zadovoljstvom odazvao. Prošle godine, kada je ova Trka prvi put i organizovana, tačnije tog vikenda kada se održavala, bila je najveća vijest u regionu. Meni je bilo iznimno žao jer sam bio spriječen da prisustvujem, ali mi je ove godine ukazana velika čast da budem pozvan kao zaštitno lice Trke koja je ove godine podignuta na još ozbiljniji nivo. 

Moje kolege skijaši i ja, ali i rekreativci, zasigurno ćemo prirediti odlično i ferplay skijanje i neka najbolji pobjede“, kazao je Franko.

Pored njega, ovogodišnji promotor Trke je i bivši reprezentativac Jugoslavije Bojan Križaj. Bojana pamtimo po vrlo uspješnoj sportskoj karijeri a kruna je sigurno bila pobjeda velikog Ingemara
Stenmarka 1987. kada je Križaj na Jahorini osvojio Kristalni globus u slalomu. 

„Rado se sjećam Jahorine i te 1987. godine kada sam dobio najljepše priznanje u životu i osvojio Kristalni globus u slalomu, što je po meni veći uspjeh od pojedinačnih pobjeda u Svjetskom kupu ili možda Svjetskog prvenstva u Schadmingu gdje sam osvojio srebrnu medalju. Na Jahorini se uvijek osjećam izvanredno. Postoji ta emocija iz prošlosti, te svaki put kada dođem ovdje probude se ta sjećanja na Olimpijadu, a manifestacija Trka poznatih ljubitelja Jahorine zasigurno, barem na jedan dan u godini vrate tu euforiju. Ponosan sam na dešavanja na Jahorini i put investicija i ulaganja u ovu Olimpijsku ljepoticu“, rekao je Križaj.

Sav novac od prikupljenih kotizacija za trku poklonit će se u humanitarne svrhe.

„Ček ćemo dodjeliti Fikretu Kubatu direktoru Roditeljske kuće u Sarajevu na VIP zabavi koja će biti održana u restoranu Koliba u 21.00h gdje će učesnike Trke, prijatelje projekta, sponzore i medije zabavljati Dejan Matić, izjavio je Nemanja Vučetić, direktor marketinga u hotelu Termag.
 

#Lifemagazin