Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 28.02.2019 11:21:00

Sarajevska promocija knjige hrvatskog advokata Nobila

Foto Ilustracija

SARAJEVO, (Patria)  - U amfiteatru Poslovnog centra UNITIC u Sarajevu, 7. marta bit će održana promocije knjige "Odbrana hrvatskog kontraobavještajca Josipa Perkovića na njemačkom sudu" hrvatskog advokata Ante Nobila.

O knjizi će u Sarajevu govoriti bivši predsjednik Republike Hrvatske i posljednji predsjednik SFRJ, Stjepan Mesić, historičar i profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Husnija Kamberović, novinar i urednik iz Sarajeva Faruk Vele, bh. advokati Vladimir Adamović i Duško Tomić, novinar-moderator iz Zagreba, Drago Pilsel, te autor Anto Nobilo.

Knjiga hrvatskog advokata Ante Nobila o odbrani Josipa Perkovića, obavještajca optuženog i osuđenog na njemačkom sudu u slučaju ubistva hrvatskog disidenta Stjepana Đurekovića, presedan je u hrvatskom izdavaštvu. 

"Braneći Perkovića, Anto Nobilo mora se sukobiti sa dva politička, obavještajna i pravosudna sistema. Našim, već dobro mu znanim, a i njemačkim, s obzirom na to da je pravosudni sistem RH potpuno zakazao", napisao je, uz ostalo, hrvatski advokat Čedo Prodanović.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android