Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 23.02.2019 18:50:00

Zatvorena Starogradska bajka

Najmlađi uživali u bogatom programu (Foto: Općina Stari Grad)

SARAJEVO, (Patria) - Maskenbalom na ledu, uz maskote crtanih filmova i slatkiše, na Rhinostop HOT klizalištu je zatvoren projekat „Starogradska bajka“, koji je na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović trajao od 26. decembra. Ni hladan vjetar i niske temperature nisu spriječili mališane da dođu, kližu se i druže sa maskotama Mickey i Minnie Mouse i Olafa. Na ulazu u klizalište su dobili maske, a poslije su počašćeni raznim slatkišima i sokovima.

Ovo je ujedno bio i posljednji program projekta „Starogradska bajka“ kojeg je realizovalo Udruženje „Čuvari tradicije“ uz podršku Općine Stari Grad i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Projekat je počeo 26. decembra prošle godine, a građani su dva mjeseca mogli besplatno koristiti Rhinostop HOT klizalište postavljeno na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović. Preko 10.000 ljudi klizalo je na ovoj lokaciji u prethodnom periodu.

Vikendom su organizovani posebni programi: škola klizanja za djecu i odrasle, mađioničarska predstava, Disco večer na ledu, hokejaška utakmica, igre na ledu i drugo. Klizalište su posjećivali brojni građani, a zabilježene su i posjete turista kako iz regiona, tako i drugih zemalja Evrope i svijeta. U prethodna dva mjeseca na klizalištu je zabilježena posjeta mladih fudbalera iz FK Pančevo, a revijalnom utakmicom goste klizališta jednog vikenda u januaru zabavili su mali hokejaši iz HK“Vukovi“. Vještine klizanja su kroz časove održane i za korisnike Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama“Oaza”. Sve časove u sklopu škole klizanja održavali su profesionalni brzoklizači iz Klizačko-koturaljskog kluba Bosna, ujedno i reprezentativci BiH u brzom klizanju. Najviše interesovanja izazvale su tzv Igre na ledu u kojim je učestvovalo preko stotinu dječaka i djevojčica, a najbolji su dobili i prigodne poklone.

Prethodna dva mjeseca kompletan prostor Trg oslobođenja-Alija Izetbegović bio je pokriven besplatnim wirelles signalom Starogradska bajka by Telemach, a za dobro raspoloženje i atmosferu na Rhinostop HOT klizalištu pobrinuo se Radio 8, medijski partner projekta.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android