Članak

Dodik na redovnim konsultacijama kod Vučića

Dodik je naveo da u BiH postoji namjerna opstrukcija formiranja vlasti i želja da se izbaci srpska politička reprezentacija koja je dobijena na izborima.

BEOGRAD, (Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik održao je danas nenajavljeni sastanak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem na kojem su razgovarali o odnosima bh. entiteta Republika Srpska i Srbije, situaciji sa Kosovom. Kako je Dodik izjavio nakon sastanka riječ je o "redovnim konsultacijama sa Vučićem".

"U svakom slučaju želim da kažem da ćemo nastaviti jedinstveno da djelujemo i da, što se mene tiče, dajemo jedinstvene odgovore na izazove", poručio je Dodik.

"Republici Srpskoj i srpskom narodu u cjelini je veoma stalo da Srbija bude uvažavana i da bude sa stanovišta njenih interesa afirmisana. Ne može se napraviti vještačka barijera negdje na Drini i reći da je to neka druga država", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je upoznao predsjednika Srbije sa situacijom u BiH i naveo da u BiH postoji namjerna opstrukcija formiranja vlasti i želja da se izbaci srpska politička reprezentacija koja je dobijena na izborima.

"Dakle, mi smo konstituisali sve naše organe, ali ostaju Bošnjaci koji pokušavaju da zadrže staru strukturu nadajući se da će neki stranci doći nešto da urade u korist njih. Naravno, to je davno prošlo vrijeme", zaključio je Dodik.

#BiH