Članak

Novaliću i drugi premijerski mandat?

Izetbegović je kazao da će odluku donijeti organi stranke.

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović na današnjoj press konferenciji govorio je i o mogućem premijeru Federacije BiH, a na toj poziciji on ponovo vidi Fadila Novalića. Izetbegović je kazao da je Novalić radio odličan posao, iako je mogao i više da nije bilo opstrukcija u Parlamentu FBiH. 

Izetbegović nije precizirao na šta tačno misli, ali je poznato da postoji niz zakona koji nisu usvojeni u Parlamentu FBiH kao što je Zakon o igrama na sreću, Zakon o šumama, drugih zakona koji bi rasteretili privredu, nije bilo dovoljno infrastrukturnih i razvojnih projekata.

"Mislim da bi drugo poluvrijeme odigrao još bolje da se tako izrazim. To je moje mišljenje kao predsjednika SDA koje je jako važno i utjecajno, ali je SDA demokratska stranka pa vidjet ćemo šta misli Kadrovska komisija, Predsjedništvo SDA, Glavni odbor itd", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je govorio o mogućim pozicijama u novoj Vladi Federacije BiH, iako vlast nije formirana na federalnom nivou, niti još postoji dogovorena parlamentarna većina.  

#BiH