Članak

Sastanak SDA i A-SDA, slijedi susret i sa PDA

Formiranje državne vlasti, prema najavama, bit će okončano prije kraja marta.

SARAJEVO, (Patria) - U Centrali SDA danas će u 15 sati biti održan sastanak sa predsjednikom A-SDA Nerminom Ogreševićem i delegacijom te stranke o mogućoj koaliciji. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u srijedu je održao sastanak sa predsjednikom Saveza za bolju budućnosti Fahrudinom Radončićem, ali dogovora o koaliciji još uvijek nema. 

SDA od samog početka traži i četvrtog partnera u vlasti u kojoj će participirati HDZ BiH i SNSD. Dok za državnu vlast ove tri stranke imaju potrebnu većinu, na nivou FBiH kada je riječ o Predstavničkom domu PFBiH nedostaju dvije ruke. Nakon što je BH blok (SDP, DF i Naša stranka) odbio ući u vlast a koji imaju 32 zastupnika, SDA se okrenula pregovorima sa drugim političkim strankama. Nakon SBB-a, i A-SDA bit će obavljeni razgovori i sa PDA na čijem je čelu Mirsad Kukić, nekadašnji potpredsjednik SDA. 

Formiranje državne vlasti, prema najavama, bit će okončano prije kraja marta, a predsjedavajući Vijeća ministara BiH trebao bi biti Zoran Tegeltija iz SNSD-a.   

#BiH