Članak

U Dom naroda BiH izabani Izetbegović, Čović, Radončić...

Izabrano je ukupno 10 delegata, po pet iz reda Bošnjaka i Hrvata. Komisija za izbor i imenovanje se povukla da sačini zapisnik i prebroji glasove. 

SARAJEVO, (Patria) -  Nakon što je predsjednik privremene komisije za izbor i imenovanje Ivo Tadić pojasnio pravila za tajno glasanje izbora delegata u Dom naroda Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH, pristupilo se glasanju. Hrvataki delegati biraju Hrvate, a bošnjački Bošnjake. 

Izabrano je ukupno deset delegata, po pet iz reda Bošnjaka i Hrvata. Komisija za izbor i imenovanje se povukla da sačini zapisnik i prebroji glasove, a rezultate će potvrditi CIK BiH.

U Dom naroda Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, kako saznaju mediji u zgradi Parlamenta, izabrani su Bakir Izetbegović, Asim Sarajlić, Amir Fazlić (SDA), Denis Bećirović (SDP) i Fahrudin Radončić (SBB). 

Nezvanično se saznaje da su u Dom naroda Parlamenta BiH iz reda hrvatskog naroda izabrani Dragan Čović, Bariša Čolak, Marina Pendeš, Lidija Bradara (HDZ BiH) i Zlatko Miletić (DF)

Dom naroda Federacije BiH u međuvremenu je nastavio u skladu s dnevnim redom, a na redu je Prijedlog budžeta FBiH, po hitnom postupku. 

Budžet je predložila Vlada FBiH, a obrazlaže ga premijer FBiH Fadil Novalić. 

#BiH