Članak

Peticiju podrške komesaru Haliloviću potpisalo 1.216 policijskih službenika u Upravi policije MUP KS

Istaknuto je da je cilj potpisivanja ove peticije da se spriječi daljnje urušavanje kredibiliteta policijske struke.

SARAJEVO, (Patria) - Od 1.504 uposlenih 1.216 radno angažovanih policijskih službenika u Upravi policije potpisalo je peticiju kojom izražavju podršku policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću. 

-  Stav policijskih službenika i drugih uposlenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je da Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo nije donio pravu i istinitu ocjenu rada policijskog komesara za 2018. godinu, što smatraju i ocjenom vlastitog rada, zbog čega je potpisana peticija za punu podršku radu menadžmenta Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na čelu s policijskim komesarom Mevludinom Halilovićem.

U peticiji je, između ostalog, naveden zahtjev da se odmah prestane s neutemeljenim i netačnim javnim prozivkama policijskih službenika koji su izvrgnuti javnim pogovorima i klevetama samo zbog toga što su tokom svojim redovnih radnih zadataka preduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti i profesionalno obavljali svoju dužnost.

Istaknuto je da je cilj potpisivanja ove peticije da se spriječi daljnje urušavanje kredibiliteta policijske struke i stvaranja negativne slike o radu policije u javnosti, saopćeno je danas iz MUP KS.

#BiH