Objavljeno u kategoriji Region na 20.02.2019 14:59:00

Policijske službenice iz BiH prisustvuju Svjetskoj konferenciji žena u sektoru sigurnosti u Budvi

Delegacija BiH u Budvi

BUDVA, (Patria) - Danas je u Budvi (Crna Gora), svečano otvorena Svjetska konferencija žena u sektoru sigurnosti, koja se održava od 19. do 22.02.2019. godine. Konferenciji prisustvuje i delegacija BiH koju čine policijske službenice iz agencija za provođenje zakona u BiH, predstavnice Udruženja „Mreža policijskih službenica“.

Konferenciju je svečano otvorio direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović, a prisustnim su se obratili brojni visoki zvaničnici/e Crne Gore, kao i OSCE-a, NATO-a, DCAF-a, Ambasade SAD koji su poželjeli dobrodošlicu delagacijama iz 19 zemalja i ukazali na višestruki značaj ove konferencije.

Tema konferencije je „Kako promovirati posao u sektoru sigurnosti i zainteresirati više žena za njegovo obavljanje i kako profesionalno osnažiti žene za napredovanje u službi“, a delegacija BiH prezentirala je aktivnosti koje naša zemlja poduzima na na ovom polju. Konferencija je organizirana od strane Internacionalne policijske asocijacije - Sekcija Crna Gora, Sindikata Uprave policije Crne Gore i Udruženja policijskih službenica Crne Gore, te predstavlja izuzetnu priliku za dodatno umrežavanja žena u sektoru sigurnosti iz cijelog svijeta, što je jedan od ciljeva Udruženja Mreža policijskih službenica.
    
Učešće policijskih službenica iz BiH  na ovoj konferenciji podržano je od strane UNDP BiH. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android