Članak

Policijske službenice iz BiH prisustvuju Svjetskoj konferenciji žena u sektoru sigurnosti u Budvi

Učešće policijskih službenica iz BiH  na ovoj konferenciji podržano je od strane UNDP BiH. 

BUDVA, (Patria) - Danas je u Budvi (Crna Gora), svečano otvorena Svjetska konferencija žena u sektoru sigurnosti, koja se održava od 19. do 22.02.2019. godine. Konferenciji prisustvuje i delegacija BiH koju čine policijske službenice iz agencija za provođenje zakona u BiH, predstavnice Udruženja „Mreža policijskih službenica“.

Konferenciju je svečano otvorio direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović, a prisustnim su se obratili brojni visoki zvaničnici/e Crne Gore, kao i OSCE-a, NATO-a, DCAF-a, Ambasade SAD koji su poželjeli dobrodošlicu delagacijama iz 19 zemalja i ukazali na višestruki značaj ove konferencije.

Tema konferencije je „Kako promovirati posao u sektoru sigurnosti i zainteresirati više žena za njegovo obavljanje i kako profesionalno osnažiti žene za napredovanje u službi“, a delegacija BiH prezentirala je aktivnosti koje naša zemlja poduzima na na ovom polju. Konferencija je organizirana od strane Internacionalne policijske asocijacije - Sekcija Crna Gora, Sindikata Uprave policije Crne Gore i Udruženja policijskih službenica Crne Gore, te predstavlja izuzetnu priliku za dodatno umrežavanja žena u sektoru sigurnosti iz cijelog svijeta, što je jedan od ciljeva Udruženja Mreža policijskih službenica.
    
Učešće policijskih službenica iz BiH  na ovoj konferenciji podržano je od strane UNDP BiH. 

#Region