Članak

Mehmedović: Stvarnost u BiH je takva da morate praviti koaliciju i sa onima koji ne vole ovu zemlju

“S njima morate praviti neku vladu, morate definisati ciljeve, ubrzati euroatlantski put BiH što je vrlo teška misija, ali to je naša stvarost, to je BiH", dodao je

SARAJEVO, (Patria) - Jučerašnji sastanak daje nadu i ohrabrenje da će konačno doći do političkog dogovora na nivou Bosne i Hercegovine i FBiH s obzirom na zaostajanje u implementaciji izbornih rezultata, izjavio je na N1 televiziju zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović, govoreći o sastanku Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića koji je održan jučer u zgradi Predsjedništva BiH, prenosi NAP.

Mehmedović je rekao da je proteklih nekoliko mjeseci bilo mnogo oprečnih stavova ali da su sada stvorene pretpostavke da se izbori realiziraju, odnosno da se implementira i popuni Dom naroda FBiH. 

Istako je da bi bilo lakše kada bi postojala programska koalicija među političkim parnetima, ali da je stvarnosit u BiH takva da “pravite koaliciju s nekim ko ne priznaje ovu zemlju, ko ne voli ovu zemlju, ko razara ovu zemlju, ko brani interese susjednih zemalja.” 

“S njima morate praviti neku vladu, morate definisati ciljeve, ubrzati euroatlantski put BiH što je vrlo teška misija, ali to je naša stvarost, to je BiH", dodao je.
Mehmedović je podsjetio i na to da SDA u narednim danima očekuju razgovori sa SBB-om, A-SDA i PDA.

“SBB je gurao u sukob Bh. blok sa SDA, a danas se pojavljuje kao politički pobjednik. Danas će se morati razgovarati i sa SBB-om, odnosno blokom koji okupljaju da bi imali vladu FBiH, neku parlamentarnu većinu. To je naša stavrnost i ne možemo bježati od toga”, rekao je Mehmedović
 

#BiH