Članak

MUP RS: U akciji "Vitorog" zaplijenjena droga, oružje, telefoni, uhapšeno šest osoba

U akciji "Vitorog“ do sada je zaplijenjeno 53,5 kilograma opojne droge skank.

SARAJEVO, (Patria) - Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS,pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala realizuje operativnu akciju kodnog naziva "Vitorog“ čiji je cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom prozivodnjom i prometom opojne druge na području Republike Srpske.

U ovim aktivnostima uz podršku Policijskih uprava Gradiška, Banjaluka i Trebinje izvršeni su pretresi na deset lokacija na području RS, a uhapšeno šest osoba (pet u Gradiški i jedno u Trebinju).

U akciji "Vitorog“ do sada je zaplijenjeno 53,5 kilograma opojne droge skank, 35 grama praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu kokain, automatsko oružje sa pripadajući okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade uhapšeni će biti predati uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS.

Akcija "Vitorog" biće nastavljena i u narednom periodu, s obzirom da se dio osumnjičenih nalazi u bjekstvu.

#CrnaHronika