Članak

U četvrtak potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava za Start up biznise

U općini Stari Grad u četvrtak, 21. februara bit će potpisani ugovori sa budućim korisnicima sredstava za pokretanje Start up biznisa

SARAJEVO, (Patria) - U općini Stari Grad u četvrtak, 21. februara bit će potpisani ugovori sa budućim korisnicima sredstava za pokretanje Start up biznisa, odnosno za poticaj preduzetništvu i samozapošljavanju mladih.

Općina Stari Grad i Institut za razvoj mladih KULT su, u periodu od 14. oktobra do 14. decembra, 2018. godine, raspisali javni poziv za poticaj preduzetništvu i samozapošljavanju mladih sa područja Starog Grada kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa. Prijaviti su se mogli nezaposleni mladi ljudi do 35 godina starosti, sa prebivalištem na području ove općine. Pristigle poslovne planove i ideje razmatrala je Komisija za provođenje postupka dodjele bespovratnih sredstava za Start up biznis koja je, od 19 pristiglih, izabrala sedam najuspješnijih.
Korisnici sredstava potpisat će ugovore sa općinskim načelnikom Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahimom Hadžibajrićem i direktorom Instituta za razvoj mladih KULT Jasminom Bešićem.

Ukupan iznos predviđen za finansiranje ovih projekata je 40.000 KM, a u jednakim omjerima sredstva izvajaju Općina Stari Grad i Institut za razvoj mladih KULT. 

#BiH