Članak

Jedanaesto okupljanje u Beogradu: Građani potpisivali Ugovor s narodom

Novinar Srđan Škoro obratio se prisutnima.

BEOGRAD, (Patria) - U Beogradu su večeras održani 11. protesti Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama koje organizuje i dio opozicije sa aktivistima iz različitih sfera društva u Srbiji. Učesnicima protesta dijeljeni su primjerci Ugovora s narodom koji je prvo javno pročitan, a onda su građani potpisali po jedan primjerak.

Novinar Srđan Škoro obratio se prisutnima.

- Dobro veče, probuđeni Beograde. Večeras šetamo 11. put. Ustala je cijela Srbija, dan se produžio, nas je sve više. Dosta nam je lažnih misija i vrhovnih komadanata. Hoćemo normalne ljude koji će da rade ono za šta ih mi plaćamo. Zato smo tražili da nam opozicija predloži kako ćemo da ih kontrolišemo, kako ćemo da ih smijenimo...Sada je pred nama sporazum sa narodom u kome, između ostalog, stoji obećanje da će oni biti službenici naroda, a ne vlast... - rekao je novinar Srđan Škoro, koji je pročitao Ugovor sa narodom, a potom i potpisao jedan primjerak istog.

Poslije govora uslijedila je šetnja centralnim gradskim ulicama, a građani su krenuli najprije do zgrade RTS-a i Predsjedništva i zgrade Vlade Srbije.

#Region