Članak

Grabar-Kitarović: 'Za dom spremni' je neprihvatljiv pozdrav

U toku obraćanja medijima kazala je da će zalagati za podršku Hrvatima u BiH.

ZAGREB, (Patria) - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je danas press konferenciju nakon četiri godine mandata. Kazala je da još uvijek nije istakla svoju kandidaturu za naredni mandat. U državnom vrhu preostala joj je još godina. 

U toku obraćanja medijima kazala je da će zalagati za podršku Hrvatima u BiH, pronalazak nestalih iz Domovinskog rata, za prava žena i za borbu protiv klimatskih promjena. Ona je također istakla da vjeruje u bolju i prosperitetniju Hrvatsku i bolji životni standard građana. 

Govorila je i o pozivu srbijanskom predsjedniku da dođe u Hrvatsku što smatra da nije bila greška. Hrvatska predsjednica istakla je da se treba pokloniti svim žrtvama, kao i da jedan zločin ne treba opravdavati drugim. 

- Ne uspoređujem zločine i ne dovodim ih u vezu jednu s drugim. Ne smije se stavljati stigma ni na koju narodnost, etničku ili religijsku skupinu zbog toga što određeni pojedinci ili skupine pojedinaca čine te zločine - kazala je Grabar-Kitarović. 

Hrvatska predsjednica je govorila i o pozdravu "Za dom spremni" navodeći da je počinila grešku kada je rekla da je to stari povijesni pozdrav kako je rekao neko od savjetnika.

- Prihvaćam činjenicu koju su istakli povjesničari da to nije stari povijesni pozdrav i on je neprihvatljiv - zaključila je Grabar-Kitarović. 

#Region