Članak

Lazović se izvinio novinarima i stranačkim kolegama nakon incidenta Nikšića

Društvo novinara BiH je od rukovodstva SDP-a ranije zatražilo da se javno oglasi o istupu Nikšića

SARAJEVO, (Patria) - Pošto se moj stranački kolega Damir Nikšić nakon incidenta koji nije trebao ni njemu ni SDP-u nije izvinio onima koje je najviše uvrijedio kao potpredsjednik SDP-a u svoje ime izvinjavam se novinarima koji su vrijeđani neprimjerenim riječima a strpljivo su čekali završetak duge rasprave članova Glavnog odbora, rekao je to potpredsjednik SDP-a Miro Lazović, nakon što je Nikšić novinare nazvao “lešinarima.”

“Izvinjavam se načelnicima SDP-a iz Tuzlanskog kantona koji svojim radom uspješno afirmišu SDP a grubo su povrijeđeni. Izvinjavam se članovima Glavnog odbora iz Tuzlanskog kantona kao i onima koji su ih podržali u njihovom prijedlogu da BH blok kao četvrti građanski stub uđe sa dogovorenim principima u razgovore oko konstituisanja vlasti. O tom prijedlogu se glasalo a ne o koaliciji sa SDA kako su mu tendenciozno pojedinci došapnuli”, rekao je Lazović.

Društvo novinara BiH ranije je najoštrije osudilo istup Damira Nikšića, zastupnika Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je, napuštajući sjednicu Glavnog odbora SDP-a u subotu, novinare koji su pratili ovaj događaj nazvao "lešinarima".

Nikšić je, naime, napuštajući sjednicu, snimio videospot, objavljivan preko društvenih mreža, u kojem je, opisujući dešavanja na sjednici Glavnog odbora SDP-a, naveo da su njegov izlazak snimali "novinari lešinari".

Društvo novinara BiH je od rukovodstva SDP-a zatražilo u nedjelju da se javno oglasi o istupu Nikšića.

Sam Damir Nikšić je u nedjelju navečer na Facebooku uputio izvinjenje novinarima.

#BiH