Članak

Olimpijski plamen ponovo gori u Sarajevu

Ceremoniju otvaranja 14. EYOF-a pratilo je 25.000 gledalaca na stadionu, te brojni gledatelji putem direktnog TV prijenosa. 

SARAJEVO, (Patria) - Paljenjem olimpijskog plamena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ okončana je ceremonija otvaranja 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF). Plamen je zapalila najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić.

Plamen su prije toga jedni drugima predavali učesnici Olimpijade iz BiH i istaknuti sportisti sve do rampe koja vodi do olimpijskog plamena. Nakon paljenja olimpijskog plamena uslijedio je spektakularan vatromet. Večeras je u svijet poslana jedna slika mira, sloge i zajedništva iz Sarajeva.

Ceremoniju otvaranja 14. EYOF-a pratilo je 25.000 gledalaca na stadionu, te brojni gledatelji putem direktnog TV prijenosa. 

Na 14. EYOF-u učestvuje 1.400 sportista, trenera i članova delegacija iz 46 država. Boje BiH brani 21 sportista u pet sportova. Takmičenja će se održavati u osam sportova alpsko skijanje, skijaško trčanje, biatlon, hokej na ledu, brzo klizanje, umjetničko klizanje, snowboard i karling na planinama Jahorina, Igman i Bjelašnica, te u dvoranama Huan Antonio Samaranch, Skenderija i na Palama.

Ceremonija zatvaranja EYOF 2019 bit će održana 15. februara na stadionu FK Slavija u Lukavici. 

#Sport