Članak

Vidojković na protestu u Beogradu: Građani su Vučićevi taoci

Protesti se četvrtkom, petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, među kojima su Niš, Novi Sad

(Patria) - Građani Srbije danas žive u košmaru u kome su „taoci Aleksandra Vučića“, izjjavio je to pisac Marko Vidojković tokom protresta u Beogradu „Jedan od pet miliona“, koji su održani u subotu navečer.

„Tek kad on padne, mi počinjemo. Naučili smo da ako neko s… izbije, moramo da izađemo na ulicu. Ako treba da živim košmar, super je što ga živim sa vama, mojom braćom i sestrama, slobodnim građanima Srbije“, kazao je Vidojković, prenosi Danas.

On je ocijenio da je "fenomenalno" što su kako je rekao, različite političke opcije zajedno u borbi protiv režima Aleksandra Vučića. 

"Nisu svi iz opozicije sjajni ali mislim da su dovoljno talentovani i pametni da ovaj put neće zeznuti, a ako zeznu, ulica je opet naša", rekao je Vidojković, prenosi Beta.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom "Stop krvavim košuljama" održan je u Kruševcu 30. novembra prošle godine zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u tom gradu. Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

Zahtjevi su se iz subote u subotu dopunjavali, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izvještavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu ali je traženo i da se pronađu počinioci i nalogodavci ubistva predsjednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na Kosovu.

Zatražena je ostavka i ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nebojše Lj. Stefanovića.

Protesti se četvrtkom, petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, među kojima su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Smederevo, Negotin, Šabac, Trstenik, Kruševac, Vranje, Subotica, Pančevo, Užice, Gornji Milanovac, prenosi agencija Patria.

#Region