Članak

Odgođena utakmica u Splitu zbog napada na vaterpoliste iz Srbije

Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i Vaterpolskog kluba Crvena zvezda najavili su kako će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srbijasnkih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj

(Patria) - Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i Vaterpolskog kluba Crvena zvezda najavili su kako će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srbijasnkih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj nakon subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, objavio je HRT.

"Tražit ćemo povećane mjere sigurnosti. Da pretpostavimo da će sve biti dobro, nismo sigurni...,"  rekao je direktor VSS-a Đorđe Đorđević na konferenciji za novinare.

Predsjednik VSS-a i VK Crvena zvezda Viktor Jelenić istaknuo je da nije bilo riječ o sukobu navijačkih skupina, već da su napadnuti igrači jednog kluba.

"Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obilježja Crvene zvezde. Uslijedio je neugodni razgovor sa konobarom, poslije čega su igrači htjeli preći u drugi kafić", rekao je Jelenić.

Naveo je kako su vaterpoliste potom fizički napali navijači, a da su golmana Aleksandra Kralja, koji je bježeći od napadača bio primoran skočiti u more, od težih ozljeda spasli dobronamjerni Splićani.

"Igrači su, nisu navijači... Katastrofa," dodao je Jelenić.

Zbog napada je utakmica protiv Mornara, koja se trebala igrati od 20.30 sati, odgođena.

"Ove godine se igra neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlade u Dubrovniku. Sada je pitanje hoće li igrati klubovi iz Srbije", poručio je direktor VSS-a.

#Sport