Objavljeno u kategoriji Sport na 09.02.2019 12:50:00

U Sarajevu održan defile u čast početka EYOF-a

Foto FUCZ

SARAJEVO, (Patria) - Početka Evropskog olimpijskog festivala mladih - EYOF 2019 sve je bliže. Sarajevo i Istočno Sarajevo bit će domaćini za više od 1.500 sportista, trenera, 150 novinarskih ekipa, turista koji će pratiti takmičenja na borilištima.  

Na ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, učestvovat će 1.500 takmičara iz 46 evropskih država. 

Danas u terminu od 12 do 13 sati organiziran je defile vozila od Ilidže, preko Vijećnice do Zetre, koji je simbolično pokazao ko je sve od institucija do društveno odgovornih firmi, uključen u organizaciju i realizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019. 

"U cilju podrške sportu i manifestacijama od velikog državnog značaja, najviše državne institucije, velike državne kompanije, obrazovne institucije i brojne druge organizacije svojim zajedničkim angažmanom učestvuju u kreiranju pozitivne atmosfere u gradu, a i da Svečana ceremonija otvaranja i sam EYOF proteknu besprijekorno i na najvišem mogućem nivou", saopćili su iz organizacije EYOF-a.
 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android