Članak

Izetbegović: I Komšić i dio SDP-a bi ponijeli odgovornost

Izetbegović je izjavio da je u odustajanju BH bloka da uđe u vlast sa SDA prevagnula Naša stranka

SARAJEVO, (Patria) - "Bio sam ovih dana s gospodinom Željkom Komšićem, mislim da bi vrlo rado ponio odgovornost”, rekao je za FTV u četvrtak navečer predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović komentarišući odluku BH bloka koji je odbio da uđe u vlast sa SDA.

Izetbegović je rekao da je istog stava i dobar dio SDP-a koji bi se, kako je rekao, zajedno sa SDA uhvatili ukoštac sa onim “koji su pravi problem za Bosnu i Hercegovinu jer stalno proizvode krize i dovode u pitanje njen teritorijalni integritet''.

Izetbegović je izjavio da je kod odustajanja BH bloka od koalicije sa SDA prevagnula odluka Naše stranke i dio mladih ljudi iz SDP-a "koji nisu bili u ratu pa ne vide stvari onako kako bi trebali da ih vide."

Iz SDA su ranije pozvali BH blok da uđu u federalnu i državnu vlast, kako bi se, kako su izjavili, bosanskohercegovačke političke patriotske snage zajedno suprotstavile nasrtajima na teritorijalni integritet i državni suverenitet Bosne i Hercegovine koji dolazi iz susjedne Srbije i Hrvatske, ali i nekih unutarnjih retrogradnih političkih snaga.

Ulasku u vlast sa nacionalnim strankama prvo su se usprotivili iz Naše stranke, nakon čega su poziv, za sada, odbili i iz SDP-a i DF-a.

Glavni odbor SDP-a koji zasjeda u subotu donijet će konačnu odluku da li SDP treba ići u vlast ili će ostati u opoziciji.
 

#BiH