Članak

Radovi mališana iz sarajevskih vrtića za dobrodošlicu učesnicima EYOF-a

Tunel kroz koji će sportisti i delegacije izaći na defile bit će ukrašen otisnutim dječijim rukicama i porukama.

SARAJEVO, (Patria) - Djeca iz sarajevskih vrtića „Iskrica", „Višnjik", „Vrapčić" i „Slavuj"  koji djeluju u okviru Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ zajedno sa svojim odgajateljicama realizirali su projekat u cilju što ljepšeg dočeka sportista i delegacija na Svečanoj ceremoniji otvaranja EYOF-a 10. februara 2019. godine na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.

Kako je saopćeno iz Organizacionog odbora svečanog otvaranja EYOF-a tunel kroz koji će sportisti i delegacije izaći na defile bit će ukrašen otisnutim dječijim rukicama i porukama dobrodošlice na svih 46 jezika 46 zemalja učesnica EYOF-a.

Odgajateljica iz vrtića „Vrapčić“ Irena Manzalović sa oduševljenjem je pristupila projektu "Otiskivanje dječijih rukica i poruke učesnicima":

-  Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo dio ove velike manifestacije. Djeca vrtića „Vrapčići“ ispred JU Djeca Sarajeva sa radošću su se odazvali pozivu organizatora i uzela učešće u izradi radova u kojim su otisnuli svoje ruke i ispisali poruke gostoprimstva i dobrodošlice. Kroz kontakt sa organizatorima dobili smo spisak zemalja učesnica te smo u našem vrtiću odlučili da svim takmičarima poželimo dobrodošlicu na njihovom vlastitom jeziku. Djeca su ponosna i sretna što su domaćini  jednom ovako divnom i značajnom događaju. Svojim radovima su pružili ruku prijateljstva i dobrodošlice svim učesnicima - istakla je Manzalović.

#Lifemagazin