Članak

Pronađeno 100 kg droge, uhapšene tri osobe

Osumnjičeni će biti predati u Tužilaštvo KS.

SARAJEVO, (Patria) - Provodeći plansku akciju kodnog naziva „Sedlo“, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP- KS, uz asistenciju Obavještajno-sigurnose agencije BiH, a pod nadzorom Tužilaštva KS, zaustavili su automobil marke “Renault Kangoo” na naplatnom mjestu Tarčin Općina Hadžići, u kojem su pronašli više od 100 kilograma opojne droge najvjerovatnije skanka, navodi se u zajedničkom saopćenju MUP KS i Tužilaštva KS. 

- Prilikom pretresa, pored droge, u automobilu je pronađen novac u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku.

Slobode su lišene tri osobe, među njima vozač automobila Renault ”Kangoo” inicijala A.G., potom, suvozač inicijala V.J. iz Mostara i vozač automobila marke “Polo” zagrebačkih registarskih oznaka I.C. iz Kiseljaka koji je bio u pratnji. 

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje.

#CrnaHronika