Članak

Njemački mediji: Odbačene optužbe protiv Adnana Ćatića za doping

U bici za istinu po svemu sudeći Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, svjetski prvak u boksu, bit će oslobođen od optužbi da je koristio doping sredstva. Njemački list Berlin Kurier saznaje da je optužnic

(Patria) - U bici za istinu po svemu sudeći Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, svjetski prvak u boksu, bit će oslobođen od optužbi da je koristio doping sredstva. Njemački list  Berlin Kurier saznaje da je optužnica protiv njega srušena, jer nema osnova sumnje kako je Adnana Ćatić uzimao doping.

Urednički tim ovog lista je saznao iz pravnih krugova u Kelnu, da je protiv Adnana Ćatića, rođenog u Leverkusenu, s dubokim bosanskim korijenima, odbačena.

Nakon dugog pravnog progona, petostruki svjetski šampion, danas u 39. godini života, može reći da je još jednom pobijedio izvan ringa. Sve ovo je potvrdio i Ćatićev advokat Grottfried Reims, koji je samo ponovio stručne nalaze. „Nema tragova kojim bi se dokazao doping“.

Posljednju borbu Ćatić je imao u februaru 2016. godine, kada je savladao Rusa Fedora Čudinova i vratio WBA titulu prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji. Igrama izvan ringa titula mu je oduzeta.

Dakle,nakon jedne od najužasnijih optužbi koje su protiv ovog planetarno čuvenog boksera pokrenute, pravda ipak pobjeđuje. Titula bi mu trebala biti vraćena.   

#Sport