Članak

Crnadak sa gradonačelnicima Skakom i Vukovićem

EYOF 2019 održava se od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a potvrđen je dolazak 46 delegacija sa više od 750 sportista, trenera i drugog osoblja.

SARAJEVO, (Patria) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak održat će danas sastanak sa gradonačelnicima Sarajeva Abdulahom Skakom i Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem povodom predstojećeg Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) čiji su domaćini Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Nakon sastanka bit će održana konferencija za medije na kojoj će ministar Crnadak i gradonačelnici Skaka i Vuković govoriti o organizaciji i očekivanjima od EYOF-a.

EYOF 2019 održava se od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a potvrđen je dolazak 46 delegacija sa više od 750 sportista, trenera i drugog osoblja. U organizaciji EYOF-a učestvuju stotine volontera koji pripremaju svečanu ceremoniju otvaranja i zatvaranja EYOF-a koje će se održati 10. februara na stadionu "Asim Ferhatović Hase"  16. februara na stadionu FK Slavija u Lukavici. 

Sve nadležne službe koje su podrška u organizaciji EYOF-a istakle su zadovoljstvo pripremama, te je Sarajevo spremno za najveću sportsku smotru nakon 14. ZOI. 

Takmičari će se boriti u osam sportova, a boje BiH branit će 21 sportista u pet disciplina. Delegacija BiH broji više od 30 članova.  

Za EYOF je akreditirano 150 novinarskih ekipa i bit će to prilika da se u svijet pošalju slike o najljepšoj sportskoj priči.  

#Sport