Članak

Broj poginulih u požaru na naftovodu u Meksiku porastao na 66

Guverner države Hidalgo Omar Fayad rekao je da vlasti znaju da se radi o ilegalno izazvanom curenju i dodao da se vlasti tim bave.

MEXICO CITY, (Patria) - Najmanje 66 osoba je poginulo dok je desetine zadobilo opekotine u požaru koji je izbio na naftovodu koji je procurio u centralnom Meksiku dok su mještani sakupljali naftu, saopštili su zvaničnici. 

Požar je izbio sinoć po lokalnom vremenu u mjestu Tlavelilpan u meksičkoj državi Hidalgo, na oko 100 kilometara sjeverno od glavnog grada Meksika, dok je curenje nafte na naftovodu privuklo desetine mještana koji su došli da je skupljaju. 

Curenje je izazvano ilegalnom rupom koju su lopovi probili u naftovodu, navela je državna naftna kompanija Petroleos Meksikanos ili Pemeks.

Guverner države Hidalgo Omar Fayad rekao je da vlasti znaju da se radi o ilegalno izazvanom curenju i dodao da se vlasti tim bave.

Snimci su pokazali desetine mještana kako se okupljaju da sakupe procurjelu naftu, atmosfera je bila skoro festivalska dok su se cijele porodice okupljale u polju gdje je gejzer izbacivao naftu više metara u visinu iz probijenog mjesta na naftovodu. 

Zatim se videlo kako izbija požar i kako naftovod gori i čulo se vrištanje ljudi.

#Svijet