Objavljeno u kategoriji Region na 18.01.2019 09:31:24

Uputstvo građanima za vrijeme Putinove posjete Beogradu: Pokazati radost, energiju i ljubav

Foto Nova stranka

BEOGRAD, (Patria) – Hiljade građana koji su jučer dočekali ruskog predsjednika Vladimira Putina u Beogradu Vučićeva Srpska napredna stranka (SNS) dovozila je autobusima iz više gradova Srbije, optužili su iz Nove stranke Zorana Živkovića, koji su objavili i fotografije kolone autobusa iz Niša, Paraćina, Smedereva kao i drugih mjesta u Srbiji, u kojima su i članovi SNS-a, kako putuju prema Beogradu na doček Putina.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin boravio je u četvrtak u službenoj posjeti Beogradu, gdje je srbijanskom predsjedniku uručio orden Aleksandra Nevskog, dok je kasno polije podne kratko pozdravio hiljade građana koji su ga dočekali ispred Hrama Svetog Save.

 

 

Ruski predsjednik je ukazao na važnost mira i stabilnosti u regionu, istakako je potrebu za jačanjem ekonomskih veza, ali ukazao i na rusku privrženost Srbiji.

 

 

Iz Nove stranke su objavili dokument za kojeg tvrde da je uputstvo građanima na koji način se trebaju ponašati za vrijeme posjete ruskog predsjednika. U dokumentu se, između ostalog navodi: „Nadamo se da ste svjesni koliko je važno da tokom šetnje pokažete radost, energiju i ljubav prema gostu koji dolazi da pomogne našoj zemlji.“